Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/508-760

Blog

A 10 lépcsős koreai szépségápolás

A 10 lépcsős koreai szépségápolás

A koreai 10 lépéses bőrápolási rutin valójában egy életforma, mely ugyanúgy beépült a hétköznapoba, mint az étkezés, vagy a tisztálkodás. A megfelelő kozmetikai termékek mellett azonban nagyon fontos, hogy azokat a megfelelő sorrendben és módon használjuk.

 

1. lépés – Sminkeltávolítás és olajos tisztítás

Első lépés az olajos tisztítás, mely segít eltávolítani az olyan szennyeződéseket a bőrről, mint a felesleges faggyú, a fényvédő és a smink. Ezt az esti rutin lépéseként végezzük el! Száraz arcbőrre vigyük fel az olajos tisztítót, majd finoman masszírozzuk át a bőrt! Ezután langyos vízzel újra masszírozzuk át, majd öblítsük le!


2. lépés – Vizes alapú arctisztítás

Második lépés a vizes alapú arctisztítás, mely mind esztétikai, mind bőrgyógyászati szempontból nagyon fontos. A vizes alapú arctisztítók segítenek feloldani a vizes alapú szennyeződéseket, amik az olajos tisztítás után még visszamaradtak. Ezek a szennyeződések lehetnek kiváltó okai a pattanásoknak is. 

A vizes alapú tisztítást érdemes elvégezni a reggeli és esti rutin során is. Az arctisztítót nedves arcbőrön használjuk, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk az arcbőrön és a nyakon, majd langyos vízzel öblítsük le!


3. lépés – Hámlasztás

A fizikai és kémiai hámlasztó kozmetikumok eltávolítják az elhalt hámsejteket és mélyen tisztítják a pórusokat. Szemmel láthatóan élénkebb és simább arcbőrt eredményeznek. Gyengéden hámlasszunk, hetente egy vagy két alkalommal az esti rutin részeként, az orra és az arcon lévő látható pórusokra fókuszálva! 


4. lépés – Toner

A toner az utolsó előkészítő lépés a bőrápolási rutin során. Egyrészt eltávolítja az arctisztítás után visszamaradt szennyeződéseket, másrészt felkészíti a bőrt arra, hogy a következő kozmetikumok hatékonyabban felszívódhassanak. Felpuhítja és nedvesen tartja az arcbőrt, kiegyenlíti annak pH-értékét, segít több nedvességet zárni a bőrbe.

Arctisztítás után vigyük fel a tonert egy kozmetikai korongra, majd simítsuk vele át a bőrt! A felvitel másik praktikus módja, hogy egy kevés tonert öntünk a tenyerünkbe, majd finom paskoló mozdulatokkal felvisszük a bőrre.


5. lépés – Eszencia

Az eszencia egy könnyű, vizes állagú kozmetikum, mely valójában egy koncentrátum keverék. Magas koncentrációban tartalmaz hidratáló, feszesítő és arcszín-élénkítő összetevőket, amik hidratálják a bőrt és elősegíti a sejtmegújulást.

A kézre való permetezés vagy csepegtetés után finoman bepaskolhatjuk az arcba és a nyaka.


6. lépés – Kezelés

A szérumok és ampullák olyan kozmetikumok, melyek segítenek bőrnek tökéletessé, egészségessé válni, miközben kezelik a fennálló bőrproblémákat. Erőteljes összetevőket tartalmaznak, melyek a speciális bőrproblémákat célozzák meg, mint például az akné, a finom ráncok, napkárosodás vagy a pigmentfoltok.

Gyengéden paskoljuk fel a bőrre, különös figyelmet fordítva a problémás területekre!


7. lépés – Arcmaszk

Itt olyan, egyszer használatos fátyolmaszkokról beszélünk, melyeket egyben fel lehet simítani az arcbőrre. Ezeknek a maszkoknak az a lényege, hogy a lap hosszabb időn át érintkezik a bőrrel, mely során az arcbőr teljesen fel tud töltődni tápanyagokkal és nedvességgel, azaz a koncentrált eszenciával. 

Az arcmaszkot simítsuk rá a megtisztított arcbőrre, majd hátradőlve relaxáljunk 15-20 percig! Az idő leteltével a maszkot lehúzva az arcról, a maradék eszenciát paskoljuk be gyengéden a bőrbe! 


8. lépés – Szemránckrém

A szemránckrémek egy jótékony hatású koncentrátumok, amelyek gyengéden, irritáció nélkül ápolják a szem körüli bőrt. Egy hatékony szemránckrém rendszeres használatával megakadályozhatók a sötét karikák, a duzzadás és a szarkalábak kialakulás.

A szemránckrémet a gyűrűsujj segítségével gyengéden paskoljuk be (ne dörzsöljük!) a szemkörnyéki bőrfelületbe, elkerülve a szem vízvonalát!


9. lépés – Hidratálás

A hidratáló krémek ma már sokféle formában és textúrában állnak rendelkezésünkre. Ez lehet emulzió, lotion, gél, krém vagy éjszakai maszk. A rendszeres hidratálás feltölti a bőrt, erősíti a bőr barriert és kisimítja a finom ráncokat.

Az arcbőr és a nyakat kenjük be hidratálóval, majd a krémet gyengéden belapaskolgassuk bele!


10. lépés – Fényvédelem

A fényvédelem a legegyszerűbb és leghatékonyabb módja megóvni bőrt a korai öregedéstől és az UV-sugárzás okozta bőrbetegségektől. A fényvédő használata a 10 lépéses koreai bőrápolás utolsó és legfontosabb lépése, mely védelmet nyújt a bőr számára a káros UV-sugárzás ellen. A használata nem csak nyáron fontos, hiszen az UV-sugarak az év minden napján érik a bőrünket.

A reggeli bőrápolási rutin részeként gyengéd, paskoló mozdulatokkal vigyük fel az arcra és a nyakra! A nap folyamán, 2 óránként ismételjük meg a maximális védelem érdekében!