Kérdése van? Hívjon minket! +36-76/508-760

Blog

A száraz bőr hidro-lipid védőrétege (barrierje) gyengébb és nem képes a bőrben tartani a nedvességet, ahogy megfelelő védelmet nyújtani sem. Így a bőr is védtelenebb, rugalmatlanná válhat és a ráncok is hamarabb jelenthetnek problémát. Hogy megszabaduljunk a száraz bőr kellemelten tüneteitől, fontos a gazdag folyadékbevitel, és a bőr bőséges hidratálása. Az olajosabb, tartós vízzáró réteget képező hidratálók használata mellett, állítsuk helyre a bőr védőrétegét belülről és válassz barrier-erősítő, tápláló szérumot, vagy eszenciát!

A zsíros bőr esetén a túlzott faggyútermelés hatására a bőrfelszínre túl sok sebum ürül, amely az elhalt hámsejtekkel keveredve eltömíti a pórusokat és mitesszerek kialakulásához vezet. Amit mindenképpen kerülni kell, azok az alkoholos tonikok, illetve minden olyan készítmény, ami szárító hatású, mert ezek a bőr nedvességtartalmát csökkentik, ami végül fokozottabb faggyútermelésre ösztönzi a bőrt. Ne használjunk olajos, nehéz krémeket, mert ezek szintén növelhetik a bőr zsírosságát! Helyette a könnyű, folyékony vagy géles állagú hidratálókat részesítsük előnyben és pótoljuk a nedvességet rétegekben!

Az érzékeny bőr könnyen irritálódik a környezeti hatásoktól, a hidegtől, széltől, naptól, vagy a nem megfelelő kozmetikumoktól: kipirosodhat, viszket, esetleg piros kiütések jelenhetnek meg rajta. ápolása sokkal nagyobb odafigyelést kíván, mint egy normál állapotú bőré. Olyan termékeket kell választani az érzékeny bőr ápolásához, amelyek megerősítik a bőr barrierjét, emellett pedig kíméletes összetételűek.

Az aknés, pattanásos bőr az egyik leggyakoribb és a legkellemetlenebb bőrprobléma. Sajnos nemtől kortól függetlenül előjöhet, kiváltó okai pedig sokfélék lehetnek (pl. táplálkozás, stressz, hormonális). A pattanások egyik fő okozói az eltömődött pórusok, melyekben elszaporodnak bizonyos baktériumok. A szervezet ekkor ellentámadásba kezd és megjelenik a gyulladás. A kialakult pattanások esetében sokat segíthetnek a különböző bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatóanyagú termékek, amik meggyorsítják a sejtregenerációs folyamatokat, és a hegmentes gyógyulást. 

Foltos bőr alatt tulajdonképpen hiperpigmentált bőrt, vagy pigmentfoltokat értünk. Akkor keletkeznek, ha a bőr melanin termelése túlzottan megnövekszik. Több típusa is létezik: lehetnek pattanások után maradt barnás elszíneződések, napsugárzás okozta ún. napfoltok vagy öregségi foltok, illetve a hormonháztartás által is befolyásolt májfoltok. Hogy megszabaduljunk a barna foltoktól, az első és legfontosabb teendő a napi fényvédelem, hiszen meg kell akadályozni az UV-sugarak bőrbe jutását, melyek a pigmentfoltok kiváltó okai lehetnek. A már meglévő foltokat bőrmegújító, hámlasztó készítményekkel, valamint a melanin termelést gátló hatóanyagokkal halványíthatjuk.

A normál bőr pórusai szinte nem is láthatóak, hiszen rendkívül szűk a nyílásuk. Bennük a faggyútermelés csekély mértékű és a termelt faggyú akadálytalanul jut a bőrfelszínre, hidratálva és védve a bőrt. A tág pórusok kialakulásának egyik oka a túlzott faggyútermelés, amihez a pórusok fala alkalmazkodni próbál, így kitágul. A tág pórusok a bőr öregedésével is megjelenhetnek, a napsugárzás káros hatása által. Ilyenkor a bőr kollagén termelése csökken és a pórusok fala ezért válik lazává. Megfelelő ápolással és fényvédelemmel, megelőzheted a tág pórusok kialakulását és csökkentheted a pórusok méretét.

A szemkörnyék az egyik legérzékenyebb bőrterület az arcon. A felhám vékonyabb és sokkal kevesebb faggyúmirigy található itt, mint az arc más részein. Védtelenebb a külső hatásokkal szemben, könnyen kiszárad és idővel veszít tömörségéből. Hogy megelőzzük a korai öregedés jeleit és a szarkalábakat, fontos minél előbb elkezdeni a megfelelő hidratálást és táplálást. (A koreai hölgyek már 20 éves kortól használnak szemránckrémet.)

Az anti-aging, vagy fiatalító kozmetikumokban lévő hatóanyagok bizonyítottan gátolják a bőr öregedését vagy javítják a bőr tömörségét, elaszticitását. Az olyan sokoldalú anti-aging összetevők, mint a niacinamid vagy adenosine kiemelten segítik a bőrsejtek regenerálódását, sejtvédő és kollagén-termelés serkentő hatásúak, de önmagukban nem elegendőek a fiatalos, feszesebb bőr eléréséhez. Ha fiatalosabb bőrképet szeretnénk, válasszunk antioxidánsokkal teli, bőrmegújulást és kollagén-szintézist serkentő termékeket!

A koreai 10 lépéses bőrápolási rutin valójában egy életforma, mely ugyanúgy beépült a hétköznapoba, mint az étkezés, vagy a tisztálkodás. A megfelelő kozmetikai termékek mellett azonban nagyon fontos, hogy azokat a megfelelő sorrendben és módon használjuk.